Vi rensar haven från plast

Varje år hamnar närmare 8 miljoner ton uttjänade fiskenät, plastflaskor och flip-flops i våra hav runt om i världen. Och 2050 beräknar man att mängden
plast kommer gå om mängden fisk.

Vår strävan är att vara ett hållbart och ansvarstagande företag som stödjer de globala målen i Agenda 2030. Som ett steg i rätt riktning lanserar vi en unik glasögonkollektion av 100% återvunnen plast från havet.

Kollektionen Fellepini x Sea2See och består av tre modeller i sex färger och utföranden, döpta efter hav runt om i världen.

De klimatvänligare glasögonbågarna har tagits fram i samarbete med den spanska organisationen Sea2See, som med hjälp av lokala fiskare samlar in och tillverkar nya produkter av den omkringdrivande plasten.

Med Fellepinis nya kollektion vill vi på Synsam göra det enklare för dig att göra medvetna val. Och tillsammans bidra med positiv förändring och en mer hållbar konsumtion.

Kollektionen har hittills bidragit till att 60 ton plast rensats ur Medelhavet och är Synsams bäst sålda bågar.

Fellepini x Sea2See

 

 

LÄS MER OM VÅRT HÅLLBARHETSARBETE

 1. Vi tar ansvar för miljön

  Vi på Synsam ser att vi har både ansvar och möjlighet att bidra till att möta de globala klimatmål som FN satt upp. Läs mer om hur Synsam jobbar aktivt med miljöarbete.

  synsams miljöarbete

 1. Vi tar ansvar för samhället

  Synsam vill vara med och skapa ett bättre liv för människor och samhället i stort. Därför jobbar vi också med social hållbarhet.

  socialt ansvar

 1. Vår vision

  Läs mer om Synsam vision och strategi för att nå de hållbara målen.

  vår vision