Slipade solglasögon med styrka

 

Visste du att du kan få dina solglasögon med styrka? Perfekt för dagar i solen när du vill skydda dina ögon från UV-ljuset men inte kompromissa med din syn.

Hos oss kan du beställa snygga solglasögon för dam, herr och barn från något av våra märken som tex Ray-Ban, Gucci, Dior, Fendi, Tom Ford och Prada – och många av dem kan vi slipa åt dig med din styrka på glasen. Oavsett om du behöver slipade solglasögon när du spelar golf, snygga läsglasögon med solskydd för hängmattan, eller om du vill uppdatera dina Ray-Ban Clubmaster, kom in till någon av våra butiker så kan vi hjälpa dig.

Vi erbjuder:

 • Progressiva solglasögon med styrka
 • Polariserande glas
 • Fotokromatiska solglasögon
 • Solglasögon som läsglasögon 
 • Slipade solglasögon för barn

Progressiva solglasögon

Solglasögon med progressiva glas innebär att vi slipar dina solglasögon på samma sätt som vi slipar dina vanliga glasögon. Detta gör det möjligt för dig att se bra på alla avstånd, både på långt och på nära håll. Perfekt när man vill sitta och läsa i solstolen, men inte missa vad som händer i omgivningarna. Dagens progressiva glas har utvecklats och väljer man glas av hög kvalitet slipper man upplevelsen där progressiva glasögon kan göra världen "gungig".

Polariserande glas

Polariserande solglasögon hjälper till att ta bort ljusreflexerna och passar extra bra om du är vid vatten ex på sjön eller på stranden. Man kan enkelt förklara det som att det ligger en typ av inbyggt filter i glaset som gör att färgerna blir klarare och kontrasterna starkare eftersom reflekserna försvinner. Polariserande glas lämpar sig också i andra miljöer där ljus reflekteras, tex mot en blank motorhuv. Är du aktiv utomhus har vi också ett stort sortiment med sportglasögon från Oakley som du kan få som slipade.

Fotokromatiska solglasögon

Fotkromatiska glas innebär att glasen blir mörka (UV-skydd) när du är i solen och skyddar dina ögon, och när du går inomhus, så ljusnar glasen och blir genomskinliga igen. Denna typ av glas kan du välja till de flesta av våra solglasögon. Det går även att kombinera fotokromatiska och polariserande glas. Här kan du läsa mer om den häftiga effekten med färgskiftande glas.

Solglasögon som du kan läsa i

Du kan också välja att få ett par solglasögon slipade i din styrka som passar när du läser, solglasögon med lässtyrka. Om du sitter ute i trädgården eller på balkongen och löser korsord passar solglasögon med lässtyrka perfekt eftersom du samtidigt skyddar dina ögon mot UV-strålning. 

Slipade solglasögon till barn

Solglasögon med styrka för barn kan vara riktigt praktiskt om sommarlovet spenderas mest utomhus. Barnens ögon är extra känsliga för UV-ljuset och det kan vara bökigt att varva mellan vanliga glasögon och solglasögon – ett par slipade solglasögon kan därför göra livet lättare!  Vi har flera modeller i mindre storlek som passar barn i olika åldrar.

Solglasögon med abonnemang

I vårt smarta abonnemang Synsam Lifestyle kan du välja på 3 olika glasögon, tex ett par vanliga slipade glasögon, ett par slipade solglasögon med styrka eller varför inte ett par läsglasögon som också är solglasögon, eller slipade sportglasögon. Läs mer om Synsams glasögonabonnemang.

Slipade sportglasögon 

Synsam Sports är specialister på sportglasögon anpassade efter dina behov och som passar olika sporter som golf, segling, cykling och skidåkning. Sportglasögonen kan vi också slipa så att de passar olika synfel, tex kan vi göra progressiva sportglasögon eller sportglasögon med polariserande glas. Synsam Sport är också är auktoriserad återförsäljare av Oakelys sportglasögon - här kan du spana in hela vårt sortiment. 

Solglasögon - Ray-Ban
 1. Ray-Ban Aviator RB3025 001/51 58
  Ray-Ban Aviator
  RB3025 001/51 58
  1 350 kr 1 800 kr
  REA M
 2. Ray-Ban Clubmaster RB3016 990/9J 51
  Ray-Ban Clubmaster
  RB3016 990/9J 51
  1 462 kr 1 950 kr
  REA
 3. Ray-Ban Erika RB4171 865/13 54
  Ray-Ban Erika
  RB4171 865/13 54
  1 200 kr 1 600 kr
  REA

Dags för synundersökning?Boka en tid hos våra optiker här.

Boka synundersökning

Hitta din butikFrån Ystad till Kiruna. Besök någon av våra 200 butiker. 

Till butiken