Prisvärt och populärt progressivt glas för en aktiv livsstil


När musklerna i ögonen får svårare att ställa in synen på olika avstånd upplever många att deras liv begränsas. Men så behöver det inte vara. Varilux Physio 3.0 är ett prisvärt och populärt progressivt glas som med hjälp av modern teknologi låter dig fortsätta leva aktivt.

Essilor Varilux är namnet på världens första moderna glas för progressiva glasögon för att korrigera presbyopi, det som i dagligt tal kallas ålderssynthet. Det lanserades redan 1959 och sedan dess har varumärket Varilux utvecklats till ett antal olika produkter för att passa många olika typer av kunder. 

Varilux Physio 3.0 är ett progressivt glas som passar en bred kundkrets utan att tumma på kvaliteten. Det är Essilors bäst säljande progressiva glas i Norden. I oberoende undersökningar beställda av Essilor uppger 80 procent av glasögonbärarna att de tycker att Varilux Physio 3.0 ger ett problemfritt och naturligt seende, även i situationer där andra progressiva glas fungerar sämre, som exempelvis i mörker. 

Bättre kontrast och mörkerseende

En utmärkande egenskap hos Varilux Physio 3.0 är Wavefront Management System. När ljuset passerar genom ett par glasögon uppstår i regel en förvrängning. Idealet är att ljuset ska passera hornhinnan, linsen och skapa en punktformig avbildning på näthinnan, men vissa typer av glasögon kan göra att punkten blir utdragen och suddig när den hamnar på näthinnan. Genom en särskild teknologi har Essilor kompenserat detta i Varilux Physio 3.0. 

– I det här glaset använder vi vågfrontsteknologi för att ta hand om felaktiga brytningar och få en punktformig avbildning på näthinnan. Det innebär att du får bättre kontrast och upplever exempelvis bokstäver i en bok eller tidning som skarpare. Du får även bättre mörkerseende, säger Hugo Schunnesson som är Product Manager och legitimerad optiker på Essilor. 

Upplev ett bredare synfält

En annan egenskap hos Varilux Physio 3.0 är det som Essilor kallar för Binocular Booster. Det gör i korthet att du som bär glasögonen upplever en större bredd i glaset. Hugo Schunnesson förklarar:

– Teoretiskt så kan jag som optiker beställa bara ett av glasen i dina glasögon, exempelvis om det ena har gått sönder. Då vet jag inte vilket glas det kommer att sitta bredvid och om du har olika styrka på glasen. Med Binocular Booster måste jag veta styrkan på det andra glaset eftersom glasen i större utsträckning ska jobba ihop för att du ska få samma synupplevelse på båda glasen. Då kan hjärnan lättare smälta ihop synintrycken till en bild, säger han. 

Populärt allroundglas 

Varilux®Physio® 3.0 är ett prisvärt och populärt allround-glas för den som behöver korrigera presbyopi (ålderssynthet). Med hjälp av Wavefront Management System (W.A.V.E. ™ 2.0) har Essilor® kompenserat för förvrängningar i glaset, vilket ökar kontrasten och mörkerseendet för bäraren. Med teknologin Binocular Booster™ sammanfogar ögonen lättare synintrycken från båda ögonen till en synupplevelse och ger ett bredare synfält. 

Varilux®Physio® 3.0 innehåller också Essilor® Eye Protect System™ som är ett smart filter som skyddar mot UV-ljus och det potentiellt skadliga ljuset från solen och från skärmar.