MÖT sommaren 2019 I rätt SOLGLASÖGON

WAI CHAN, HEAD OF DESIGN OM ÅRETS TRENDER

Trendigaste solglasögonen för våren och sommaren 2019 stavas spännande former  – runda, cat eye, stora och små - men också glas i olika färger och med tydliga influenser från förr. Den starkaste trenden är dock den personliga stilen!

En stark trend inom solglasögon för vår och sommar 2019 för både dam och herr, är att vi ser mörka och ljusare sollinser - alltså nyansen på glaset - tar plats. Materialen och snitten är många och kan mixas; runda, smala, cat eye, oversize - man kan säga att trenden inom solglasögon är att inte ha en enstaka utmärkande trend. Det är det personliga valet när det gäller solglasögon som står i centrum. Därför är det helt rätt att välja och vraka bland nyheterna från kända märken från tex Gucci, Tom Ford, Prada, Ray-Ban och Fendi, och hitta sin egen unika stil.

Det futuristiska uttrycket, där solglasögonen ser ut att saknar båge, ger bäraren en djärv och distinkt look. Solglasögonen har raka laserutskurna kraftiga linser i ett helt stycke, alltså en rak båge. Alla kanter har noggrant polerats för en rundad och behaglig yta med lyxig känsla. De har justerbara, smäckra skalmar, matta eller blankpolerade i smidig stainless steel. Stiftdetaljerna som syns på linsen flörtar med varumärkets namn , de två stiften symboliserar bokstäverna ”I” som i FELLEPINI.

Missa inte denna kollektion. It’s a MUST HAVE!

 1. Fellepini 6004 C1 51

Inspiration från Italien


Jag minns en eftermiddag på ett café någonstans i norra Italien , jag hade lagt ifrån mig mina glasögon när jag noterade att bågen skapade en särskilt spännande skugga på bordet. Den skuggan blev min inspirationskälla för en hel solglasögonkollektion. Så ”enkelt” kan det vara ibland.

Med skuggan i åtanke skapades de platta och kraftiga sollinserna och kollektionens färgsättning kom till tack vare en väldoftande blombukett som stod på cafébordet. Exempel på det är dramatisk gröntonade glas och en transparent ljusröd lins som passar lika bra att bära ute som inne!

Trendiga bågar 2019


Det finns flera olika former i kollektionen av solglasögon från Fellepini. En skålformad oversize unisex-båge som kommer i två starka färger. Den ena i en vackert tonad purpurfärg och den andra med en sofistikerad grön helfärgad lins.

En annan form som vi ser i solglasögon är den mjukt överdimensionerade fjärilsformen. Välj mellan en helfärgad lins i behagligt ljusbrunt eller en kontrasthöjande gul lins för en djärvare look.

I kollektionen ingår även den populära Shield-formen. Denna unisexmodell passar perfekt till den självsäkra individen som gärna utmärker sig från mängden. Dessa stilsäkra mörka solglasögon har en helgrå sollins och pryds med stiftdetaljer i blankpolerad silverfärg. Det ljusbruna sollinsen ger ett mer avslappnad intryck och man kan ana bärarens ögon bakom den raka semitransparenta sollinsen.

 1. Fellepini S29 C17
  Fellepini
  S29 C17
  1 700 kr
  Flagship collection

Kollektionen bjuder dessutom på en oversized solglasögonmodell för nättare ansikten och även en Fashion Forward Cat-Eye form! Med sina blankpolerade guldskalmar osar den kattiga modellen stil och klass!

Den hetaste trenden är som sagt att visa upp sin personliga stil och nu till våren bjuds det på en salig blandning av olika stilar som lyfter looken. Färger är som bekant i ropet men för att lyfta några utvalda stilar väljer jag att göra rundvandring bland svarta solglasögon som bas men där några solglasögon har inslag av färgelement.

Dessa solglasögon kommer från olika internationella modehus som GUCCI, DIOR, SAINT LAURENT, BALENCIAGA, CARTIER, STELLA MCCARTNEY, GIVENCHY, MIU MIU och BOTTEGA VENETA för att nämna några.

Markerade skalmar


Vi ser detaljer som avtagbara delar och markerade skalmar som formar ett sidoskydd mot solen, bl.a från GUCCI. Andra modeller har skärmar placerade uppifrån, det gör att bågen fungerar utmärkt som en minikeps i solglasögonform.

 

 

Från McQ, Stella McCartney, Miu Miu Givenchy ser vi raka, kantiga bågar och den som kanske är mest distinkt är solglasögonpar nr 2 uppifrån och ner där jag ser en mix av europeiskt design med influenser från den ultra coola Koreanska popkulturen K-Pop, det är min personliga tolkning!

PILOTBÅGAR. Inget är så tidlöst som Aviator-modeller och här ser vi utskurna linsdelar, raka bågar, strategiskt placerade half rims , ibland i kombination med spännande vinklar förvandlar en annars klassisk båge till något extra. Jag föll extra mycket för pilotbågen som har sollinsen placerad på baksidan av ramen. Konstruktionen gör mig nyfiken på hela kollektionen. Det känns kreativt och spännande att förvandla en enkel pilotbåge med finess!

 1. Mcq MQ0213SA-003 62
  Mcq
  MQ0213SA-003 62
  1 850 kr
  Flagship collection

KANTIGA SOLGLASÖGON. Underbara trendiga och lite kantiga former på solglasögon som lyfter vilken look som helst. Ett effektivt sätt att förstärka en personlig stil! Min favorit är den första bågen uppifrån och ner. Denna exklusiva Runwaymodell är från GUCCI . Den har en härlig tyngd och är lyxigt kantade med gnistrande stenar och bling runt om.

Andra former som blev banbrytande när de återinfördes på modescenen. Jag säger ”återinfördes” eftersom formerna funnits länge. Trenden här handlar mer om sammansättningen av material och färgval. Även dessa är ett bevis på att egen stil är rätt i tiden.

Älskar du solglasögon med det lilla extra - som till exempel hjärtformade bågar - rekommenderar jag att du browsar runt i vår flagship-collection. Här hittar du några särskilt utvalda godbitar med det lilla extra!

Eller varför inte välja ett par solglasögon med ett hållbart material från Stella McCartney som enkom arbetar med hållbara material i sina glasögonkollektioner.

Man kan självklart se snygg ut och välja klimatsmart på samma gång!

Vi kommer även att se mer solglasögon med bredare skalmar som verkligen utmärker sig! Det är en stil jag längtat efter, bågar med breda skalmar känns helrätt!

Överdimensionerade stora solglasögon är alltid rätt! Den enkla förklaringen är att man kan dölja sig bakom linserna och vara lite härligt incognito, vem behöver inte det lite då och då? Här visas några olika varianter från Gucci och Stella McCartney. 

Äntligen är våren här, möt den i stil!!

Hälsningar Wai