Eyezen - Bästa skyddet mot ansträngda ögon


Aldrig tidigare har vi spenderat så mycket tid framför digitala enheter och skärmar som vi gör idag. Datorer, surfplattor och smartphones är en naturlig del av allas vardag – men all denna skärmtid kan innebära en stor påfrestning på dina ögon.

Därför tog Essilor fram sina unika Eyezen-glas – det bästa skyddet mot ansträngda ögon. Glasen är speciellt utformade för att förhindra att dina ögon blir överansträngda samtidigt som det skyddar mot det ohälsosamma blåa ljuset från skärmarna. Med glas från Eyezen kommer du alltid att vara redo att möta dagens krav på seende.

Därför behöver du skydda ögonen

Skärmtid kan vara ansträngande för ögonen eftersom de måste skifta avstånd och läsa pixeltecken. Smartphone-skärmar kan uppdateras hela 60 gånger under en sekund, och dina ögon måste ständigt fokusera på nytt varje gång detta sker.

Eyezen är förstärkta enkelkorrigeringsglas som ger skarpare syn än vanliga typer av glas, och de finns tillgängliga för alla – oavsett om du redan har ett recept eller bara vill ha ett par datorglasögon.

Tack vare den förbättrade designen i Eyezen-glasen kan de ge dig stöd dig när du arbetar, umgås eller spelar på din telefon, dator eller spelkonsol. Fortsätt att göra vad du tycker om med skarpt och behagligt seende.

Hur vet jag om jag fått ansträngda ögon?

Om du upplever att ögonen känns trötta eller irriterade, att din syn börjar bli ”dimmig”, om du får huvudvärk eller till och med nack- och axelvärk efter att suttit mycket framför digitala skärmar – då kan du ha drabbats av digital ögonbelastning.

Men vad är det exakt med digitala skärmar som får våra ögon att arbeta extra hårt?

  • Ögonen kämpar för att fokusera framför digitala skärmar. Det är en kombination av liten text, pixliga bilder, samt att det ofta är flera skärmar samtidigt som tvingar våra ögon att arbeta mycket hårt för att kunna fokusera.
  • Detta är inte bara obehagligt utan det kan också göra det svårt att koncentrera dig på vad du gör om dina ögon blir allt för trötta.

Eyezen representerar den nya generationen av enkelstyrke glass som erbjuder skarpare seende än tidigare och är optimerade för din vardag, både online och offline. Datorer, surfplattor och smartphones är en naturlig del av allas vardag – men all denna skärmtid kan innebära en stor påfrestning på dina ögon. Vanliga glas tar inte i beaktande att vi ständigt byter fokus från nära till långt och att vi ser så mycket genom nedre delen av glaset som vi gör idag. Detta gör att ögonen tröttnar.

Därför har Essilor tagit fram sina unika Eyezen-glas - en ny typ av enkelstyrkeglas optimerad för att minska ansträngning. Glasen är speciellt utformad för att förhindra att dina ögon blir överansträngda samtidigt som det skyddar mot blåljus och UV strålar, bade från skärmar och solen*. Med glas från Eyezen kommer du alltid att möta dagens krav på seende, oavsett om du är online eller offline.

*Eyezen glas med Eye Protect System erbjuder ett skydd mot UV strålar och partialt skydd mot blåljus.

Här kan du läsa mer om glasögon som skyddar mot ohälsosamt ljus.