Populära sökningar
barn i fotbollsglasögon

Fotbollsglasögon

Sportglasögon för fotboll behöver sitta bra och vara stryktåliga men också något kupade så att du ser bollen i ögonvrån. Hos Synsam hittar du fotbollsglasögon från Oakley, Rigel och Rudy Project för både barn och vuxen.

Skyddsglasögon med en båge som klarar hårda tag!

När du köper fotbollsglasögon bör du satsa på en båge som är sitter bra, är stadig och stryktålig. Välj en båge med silikon på nässadeln och skalmtopparna så sitter bågen kvar även när du svettas mycket. Passformen är väldigt viktig just när det gäller fotboll eftersom man vill kunna få en hård boll i ansiktet utan att varken glasögonen eller ansiktet tar skada.

Fotbollsglasögon slipade i din styrka - också för barn 

Synsam Sports är bäst på slipade sportglasögon. Kom in till någon av våra butiker så kan vi hjälpa dig att hitta sportglasögon som passar just ditt synfel. Just nu erbjuder vi också gratis aktivitetsglasögon för barn mellan 5-12 år och som passar perfekt när barnet spelar fotboll. Boka gratis synundersökning för barn mellan 8-12 här. 

Välj ett kupat glas 

Ett kupat glas som sitter nära ansiktet maximerar vidvinkelseendet, något som är oerhört viktigt i fotboll. Det kupade glaset gör också att du inte behöver vrida på huvudet onödigt mycket. Behöver du slipade sportglasögon med brytningsfel (astigmatism) och höga styrkor anpassar vi detta för dina kupade fotbollsglasögon.

Vilken färg på glasen passar bäst vid fotboll?

Många önskar sportglasögon som går att använda till sin primära sport men även till friluftsliv eller andra sporter. Vi rekommenderar en klar lins eller en lätt färgad då de fungerar bra både inne och ute, mörka glas får oftast ej användas då domaren ska kunna se ögonen på spelarna. 

Fotbollsförbundet styr

Inom fotboll finns olika bestämmelser om linsfärg (även fotokromatiska linser). Är du intresserad av ett par slipade sportglasögon för fotboll rekommenderar vi att du kollar med ditt förbund om de har några speciella riktlinjer. Förbundet kan även ha krav på bågen, hur de ska sitta eller om spännband behöver bäras.