365 dagars olycksgaranti


Glasögon

Vi lovar dig nya glasögon kostnadsfritt om de går sönder, oavsett hur, inom 365 dagar (från utlovat leveransdatum av de ursprungliga glasögonen). Går skadan att reparera gör vi det, i annat fall byter vi mot nya glasögon. Är det inte möjligt att byta mot identiska glasögon får du välja ett nytt par.

Vid byte mot vara med högre pris betalar kunden mellanskillnaden mot ursprungligt inköpspris på båge respektive glas. Vid byte mot vara med lägre pris ger vi kunden ett tillgodohavande på mellanskillnaden. Kunden kan inte byta mot kontanter.

Garantin gäller inte:

  • vid förlust av glasögon
  • för solglasögon utan styrka 
  • för företagsglasögon
  • eller vid byte av glas vid synförändring/medicinsk förändring av synen.

Linser

Samma sak gäller vid linser: du får nya linser kostnadsfritt om de går sönder inom 365 dagar.

Vid byte mot vara med högre pris betalar du mellanskillnaden. Vid byte till vara med lägre pris ger vi dig ett tillgodohavande på mellanskillnaden. Du kan inte byta mot kontanter. Garantin gäller inte vid byte av linser vid synförändring eller på grund av medicinska förändringar av synen. Garantin gäller inte heller för specialanpassade linser (årslinser, stabila linser och färgade linser). Får du problem med dessa lovar vi ändå 30 procent rabatt vid köp av ny produkt inom tre månader. Detta gäller från utlovat leveransdatum av de ursprungliga linserna.

Vad händer efter 365 dagar?

Innan 365 dagar har passerat kommer du få ett erbjudande från oss att förlänga din olycksgaranti ytterligare ett år. Vi skickar ett erbjudande till dig med ett inbetalningskort, om du önskar förlänga garantin  betalar du in 225 kr och olycksgaratntin förlängs ytterligare ett år. Du kan också komma in till oss i butik för att förlänga olycksgarantin. Önskar du inte förlänga, är det bara att strunta i förlängningserbjudandet.   

Villkor för Synsams förlängda Serviceavtal
Vid delskada betalar du en självrisk på 300 kr. Vid totalskada 600 kr. Om du får ersättning för
totalskada upphör avtalet att gälla. Du måste anmäla skada inom två månader från skadetillfället.
Serviceavtalet omfattar inte borttappade eller stulna glasögon. Du kan inte få ersättning om du redan erhållit det från en försäkring.

  1. Hitta butik

Hitta till din SynsambutikKontaktuppgifter till våra butiker, telefonnummer och adresser, om du boka tid eller fråga oss något. Välkommen!

Läs mer