Handsprit i små flaskor

Handsprit i små flaskor är smidigt att ha med sig i när man är ute på språng men ändå vill hålla händerna rena. Handspriten från Haan är en handdesinfektion i fickformat som dödar 99,99% av bakterierna på huden och har en unik formula med bland annat aloe vera som gör att huden känns återfuktad. Det är en liten flaska handsprit med doft som går att få i fem fräscha odörer, Citrus Noon, Sunset Fleur, Morning Glory, Dew of Dawn och Wood Night. Miniflaskan är snygg och kommer i flera färger beroende på doftval – vem sa att handsprit måste vara ful? Flaskan är dessutom återvinningsbar. Köp handsprit online och få den levererad direkt till ditt hem inom 1-2 vardagar. 

Synsam har handsprit i lager för snabb leverans!

Vanliga frågor om handsprit – handdesinfektion

 

Var kan man köpa handsprit hos Synsam?
Du kan beställa handsprit från vår butik på nätet eller köpa direkt någon av våra butiker. Om du beställer handsprit, eller handdesinfektion som det också kallas, på nätet så skickar vi produkten inom 1-2 arbetsdagar.

Kan handsprit bli gammal?
All handsprit har ett bäst före-datum som står angivet på flaskans etikett men det flesta typer av handsprit brukar hålla i två till tre år. Eftersom det inte går att ge några garantier för hygieniska effekten efter passerat bäst föredatum så rekommenderar vi att du byter ut produkten.

Hur länge håller handsprit?
Vilket bäst före-datum som gäller för just din handsprit bör framgå av etiketten på flaskan.

Vilken handsprit är bäst för mig som har linser?
Det är svårt att rekommendera någon enskild handsprit för linsanvändare. Det är mycket viktigt att du låter händerna torka helt innan du hanterar linserna. De flesta tillverkare av handdesinfektion och handsprit avråder starkt från att låta handsprit komma i kontakt med ögonen.

Vad innehåller handsprit?
Det exakta innehållet kan variera beroende på typ av handsprit eller handdesinfektion. Just den som Synsam erbjuder från Haan innehåller 65% etanol, vatten, aloe barbadensis (bladsaft), methyl gluceth-10, parfum (doft), acrylates/C10-30 alkyl acrylate crosspolymer, linalool, tromethamine, potassium sorbate, sodium Benzoate.

Vilken alkoholhalt ska handsprit ha?
Den vanligaste typen av alkohol i handsprit är etanol och isopropanol. Vanligast är att handsprit har en alkoholhalt på mellan 60 och 80 procent för att de ska ta död på bakterierna. Folkhälsoinstitutet har en rekommendation på 70 respektive 60 procent för etanol och isopropanol. Etanol är mest effektivt mot virus men då krävs en alkoholhalt på minst 95 procent. Läs mer på Folkhälsomyndigheten