Glasögon utan styrka


Du måste inte ha synfel för att bära glasögon. Glasögon utan styrka blir allt mer poppis.
- Det här har varit en trend utomlands ett tag nu, men det är kul att det kommit till Sverige också, säger Wai Chan, designchef på Synsam.

  1. Glasögon utan styrka

Glasögonbågar utan styrka som passar din stil

Fler och fler som inte har synfel köper glasögon för att det är en snygg modeaccessoar. Glasögon med "fönsterglas" efterfrågas av allt fler - och i alla åldrar. Med ett par glasögon kan du tillföra så mycket mer till din outfit. Med färgglada ramar kan du till exempel lysa upp enkla och stilrena kläder. Eller varför inte fullända din look med ett par oversized glasögonbågar som får dig att stå ut från mängden? 

– Det finns något för alla - oavsett om du bär glasögon varje dag för att se bättre, eller om du vill ha dem som statementaccesoarer, säger Wai Chan.

Glasögon utan glas

Hos Synsam kan du besöka någon av våra butiker - vi finns över hela Sverige i över 200 butiker - och prova ut glasögon utan styrka och som passar din stil. Vårt utbud är stort, och vi har glasögonbågar som passar både dam och herr.

–  Glasögon kan verkligen vara en cool accessoar som framhäver din unika look. Det blir vanligare att bära glasögon för att göra ett statement, säger Wai Chan.

Som designchef på Synsam har Wai hela världen som arbetsplats. 
– Utomlands tar folk till och med ut glasen och bär bara bågen. Kanske kommer det också hit snart, säger hon.
 

Sätt lite färg på vardagen

Turkosa, genomskinliga, röda, rosa, orange eller gula bågar. Det finns bågar i massor av härliga färger just nu - låt dina bågar bli en härlig färgklick.
– Dina ögon är det första en person ser. Så passa på att välja en färg som framhäver dem, säger Wai Chan.

Om man inte vill experimentera med färg finns det i dag många olika modeller på glaösgonbågar; runda, 70-talsinspirerade, rektangulära och kattiga, tex. 

Glasögonbågar från kända märken 

Om du gillar trendiga märken har du verkligen kommit rätt! Hos Synsam finns det många klassiska modevarumärken att välja på; vad sägs om glasögon från Gucci, Dior, Fendi eller Prada? Självklart kan du köpa dessa bågar utan styrka hos Synsam.

Här kan du läsa mer om olika glasögonmodeller och vilka glasögon som kan passa din ansiktsform.