Friheten med Varilux X Series


För dig som inte vill uppleva att ditt synfel begränsar dig finns det inga alternativ: Essilor Varilux X Series är det absolut bästa som finns att tillgå när det gäller progressiva glasögon.

En av världens främsta tillverkare av moderna progressiva glasögonglas heter Essilor och deras glas Varilux hjälper till att korrigera presbyopi, eller ålderssynthet. När det gäller val av progressiva glasögon kan vi på Synsam hjälpa dig - oavsett dina behov. Läs mer om progressiva glas här: 

Djupgående kundundersökningar

Varilux X Series lanserades under hösten 2017 och är det absolut senaste när det gäller progressiva glasögon. Målsättningen är ett glas som är anpassat till hur bärarna lever och behoven vi har i vår allt mer uppkopplade vardag. 

– Essilor har lyssnat på konsumenterna och tittat på hur vår livsstil har förändrats de senaste tio åren. Vad vi har sett är att vi använder datorer, smarta telefoner och läsplattor i större utsträckning, samtidigt som vi växlar mellan olika enheter och arbetsuppgifter i vårt närområde – alltså det som finns inom armslängds avstånd, säger Hugo Schunnesson som är Product Manager och legitimerad optiker hos Essilor, och fortsätter:

– Inom Essilor testar vi alla produkter på konsumenter innan vi lanserar dem. Om de inte är bättre än tidigare glas lanserar vi dem inte. Med Varilux X Series utökade vi detta förfarande för att verkligen ta reda på hur kunderna lever i vardagen och vad de tycker är problematiskt med progressiva glas, säger Hugo Schunnesson.

Glas anpassade för en digital livsstil

Genom att undersöka hur glasögonbärarna håller sina telefoner, hur långt från datorn de sitter och vad de har för avstånd till boken de läser har Essilor kommit fram till ett värde för något de kallar synvolym; området inom armslängds avstånd.

– Det största problemet som många anger är att de behöver vrida på huvudet ofta för att hitta en ”sweet spot” i glaset för att se skarpt. Med Xtend-teknologin har vi tagit hänsyn till detta och förbättrat seendet inom armslängds avstånd. Istället för att vrida huvudet räcker det att flytta blicken i glaset, sägen Hugo Schunnesson. 

Resultatet är en klar förbättring jämfört med äldre modeller av progressiva glasögon.

– När tidigare progressiva glas matchar synvolymen med 60 procent, kommer vi upp i 75 procent med Xtend. Resterande 25 procent behöver du vrida på huvudet för att se skarpt.

Nästa nivå av individanpassning

För att få glasögon som ger kunden skärpa i 90 procent av synvolymen erbjuder Essilor en ytterligare nivå av individanpassning med Varilux Xclusive. Istället för att använda ett medelvärde för synvolymen skräddarsys glaset efter just din synvolym. 

– Jag har själv den här typen av glas och även om jag var van vid högkvalitativa glas från Varilux S Series blev jag överraskad över hur mycket bättre de här är. Jag får ett mycket bredare synfält utan att vrida huvudet, vilket är en fantastisk frihet, säger Hugo Schunnesson.

Skarpt i större område

Förutom alla innovationer och individanpassningar hos övriga Varilux-glas har Varilux®X Series™ teknologin Xtend™ som gör att bäraren ser skarpt i upp till 75 procent av synvolymen, alltså området inom armlängds avstånd. Med Varilux® Xclusive™ individanpassas glasen efter bärarens synvolym och det skarpa området ökar till 90 procent av synvolymen. Varilux®X Series™ har även skydd mot det potentiellt skadliga blå-violetta ljuset från LED-skärmar.