Sov bort din närsynthet


Laseroperationer är populära och kända för att kunna korrigera närsynthet, så att man slipper glasögon eller linser. Vad många inte vet är, att det finns linser, som i de flesta fall kan göra samma sak – medans du sover!

Alternativ till laseroperation

Nattlinserna gör i princip samma sak för ögat som de välkända laseroperationerna gör. 
Hornhinnan blir lite plattare och du kan fokusera skarpt och tydligt efter användandet. Redan efter den första natten upplevs en tydlig synförbättring och efter 3-12 nätter uppnås linsens fulla effekt.
 

Väljs endast ut av specialister med erfarenhet av nattlinser

Det krävs specialutbildning och specialutrustning för att anpassa de avancerade linserna till varje öga, och därför erbjuder endast vissa optiker nattlinser.

Kan användas av de flesta närsynta

Metoden är så avancerad att cirka 75 procent av alla närsynta – även kallat myopi – kan bli hjälpta med nattlinser och få en tydlig och skarp syn. Ju lägre styrka, desto längre är effekten. Om du av någon anledning slutar att använda nattlinserna minskar effekten igen efter några dagar.

Vad är nattlinser? 

Nattlinser är en formstabil lins som korrigerar din närsynthet medan du sover. Nattlinser används bland annat av piloter som inte får förlita på glasögon eller linser när de flyger. Nattlinser är en beprövad teknik som har varit känd i USA under de senaste tjugo åren.

Hur fungerar nattlinser?

Nattlinser har en speciell design som använder hornhinnans elasticitet. När du sover, formar nattlinserna de yttre lagren av hornhinnan så att den blir lite plattare, så att ögat kan fokusera optimalt igen.

Hur länge varar effekten?

Om du bär linserna varje natt varar effekten 16 - 48 timmar. Till skillnad från en laseroperation är metoden reversibel - slutar du använda nattlinserna så kommer effekten att upphöra efter några dagar.

Vem kan använda nattlinser?

Alla med mild till måttlig närsynthet och brytningsfel. Nattlinser kan också användas av barn från 10 år och uppåt, där flera studier visar att de kan hjälpa till att bromsa utvecklingen av närsynthet. En förutsättning för nattlinser är friska ögon, och en specialist på kontaktlinser behöver alltid först att kontrollera om nattlinser är lämpliga för dina ögon.
 

  1. Boka tid för att synundersökning

Boka tid för synundersökning


Drar du dig för att gå och kolla synen av rädsla att något ska vara fel med din syn? För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. På Synsam kan du lita på att optikern gör en noggrann undersökning av dina ögon när du behöver glasögon eller linser.

Boka synundersökning