Allt på skärmen är mer naturligt nu


Vi sitter framför datorskärmen i princip hela dagen på jobbet, vissa dagar med upp till 12 timmars arbetspass, säger Joakim.

Rubriker, bildtexter, friläggningar. Ett ständigt flöde av bilder och texter framför ögonen hela dagarna som ska sättas ihop till en tidning. Joakim Vestlund, 44, har arbetat som tidningsredigerare sedan 2005 och jobbar i dag på ett medieföretag i Stockholm.

– Nu jobbar vi aldrig med papper innan själva tidningen är klar, det är bara skärm som gäller och så är det ju överallt. Det går inte att komma undan skärmarna. Vi sitter ju i alla fall vid stora tydliga skärmar, men jag tror att det är värre med telefoner då man måste anstränga sig mer.

- FÖR TRE ÅR SEDAN började han känna sig ansträngd i ögonen och testade då terminalglasögon för att avlasta dem.

– Men det funkade inte riktigt för mig, eftersom jag har glasögon annars också och  terminalglasögonen kunde jag bara ha när jag satt vid datorn på jobbet, säger han.
Trots att Joakim alltid varit lite nojig över sina ögon och varit orolig för sjukdomar har han aldrig tänkt på att det kunde vara ohälsosamt att sitta så mycket vid skärm och att det fanns alternativ till terminalglasögon. Men nu har har han under en tid testat ett par glasögon med Eyezen och känner tydlig skillnad.

–  Allt känns mer naturligt när jag tittar på skärmen nu och jag känner mig mindre ansträngd i ögonen på jobbet, säger Joakim.

EN AV DE STORA fördelarna han ser med de nya glasögonen är att han inte längre behöver byta mellan olika par, utan att han utan problem bara kan hoppa på cykeln efter arbetsdagen och trampa hem med dem på.
– I början hade jag dem bara vid datorn, men nu har jag dem på mig i stort sett hela tiden, säger Joakim.

Optikern tipsar


  • Sitter man mycket vid skärm är det viktigt att ta mikropauser och fokusera ögat på avstånd och tänka på att blinka. Annars kan ögonen lätt få svårt att fokusera på längre avstånd och bli ansträngda och torra och man kan få huvudvärk.
  • Eyezen kan ge avlastning vid skärmen, då de fungerar både som avståndsglas samtidigt som de har en läsdel för nära håll. De filtrerar även bort ohälsosamt blått ljus från skärmarna som kan skada ögonen

Optikern tipsar


  • En av marknadens modernaste produkter för ditt digitala liv
  • Minskar ögontrötthet vid närarbete
  • Filtrerar bort ohälsosamt blått ljus .
  • Tre olika profiler baserat på din ålder och din optikers ordination: 0,4/0,6/0,85.
  1. Hitta butik

Hitta din närmsta Synsambutik


Vill du veta mer om glasen och vad som passar just dig och dina behov?
Besök någon av våra 180 butiker.
Varmt välkommen till oss.

Hitta din butik
  1. Boka synundersökning

Boka synundersökning


För dina ögons skull bör du regelbundet kolla din syn. Vi erbjuder synundersökningar för både glasögon och linser. 

Boka din synundersökning här eller kontakta din närmaste Synsam-butik.

Boka här