Synsam ♥ Persol


Italienska Persol har en lång tradition av att göra solglasögon av hög kvalitet. Faktum är att varumärket är ett av världens allra första inom glasögon. Än idag står kvalitet i fokus. 

Här kan du se våra solglasögon från Persol. 

Anor från 1938Giuseppe Ratti var fotograf men ägde också en liten optikbutik. År 1917 bestämde han sig för att skapa glasögon som skulle vara av högsta kvalitet och motsvara de hårda krav som dåtidens piloter, som ofta flög i öppna flygplan, hade på ett par glasögon.

Efter några framgångsrika år, då både italienska och amerikanska flygvapnet köpte in Rattis glasögon, lanserade han i större skala 1938.

  1. Persol 3107-V-24

Den klassiska pilenEfter kriget introducerades den klassiska metallpilen på bågens skalmar. Denna pil används än idag och har blivit en symbol för varumärket Persol. Förutom denna är företaget känt för sina unika patenterade flexlösningar i skalmarna.

Företaget har lyckats att kombinera ett uttryck som både är tidlöst och högst modernt med de höga kraven på kvalitet. 

  1. Persol

Italienskt hantverkMaterialet som bågarna görs av består av 95% bomull, vilket gör att bågarna känns mjuka och behagliga mot huden. Bågarna handtillverkas i Persols fabrik norr om Venedig. Varenda båge ska gå igenom hela 31 manuella produktionssteg innan den är färdig. 

Persols glasögonbågar säljs med ensamrätt på Synsam i Sverige.