1. Återvinning glasögon

    Dina gamla glasögon tack!

Har du glasögon du inte längre använder? De kanske inte passar, är trasiga eller bara ligger och tar plats i byrålådan. Kom in med dem till butiken istället, så ser vi till att göra nya glasögon av materialet.

Vi på Synsam vill ta ett större ansvar för vår gemensamma framtid. Därför lanserar vi nu Synsam Circular, som går ut på att vi samlar in gamla glasögon och ger dem nytt liv.

Lämna in till butikI alla våra butiker finns en insamlingsbox där du kan lämna in dina gamla glasögon. Allt är välkommet, även trasiga bågar och solglasögon från andra butiker.

Hitta närmaste butik
  1. Glasögon får nytt liv

Glasögon får nytt livDet insamlade materialet mals sedan ner. Och tillsammans med EOE gör vi en helt ny kollektion av gamla glasögon. Kollektionen består av minst 25 procent återvunna bågar och 75 procent återvunnet material från bågtillverkning.

Läs mer om EOE

Ett hållbart abonnemang


I vårt glasögonabonnemang har du varje år möjlighet att byta in ett par av dina glasögon mot ett nytt par. Vi samlar de glasögonen du väljer att byta in, därefter återvinns materialet och får nytt liv.

Mer om abonnemanget