Populära sökningar
Synsam

Dina gamla glasögon tack!

Har du glasögon du inte längre använder? De kanske inte passar, är trasiga eller bara ligger och tar plats i byrålådan. Kom in med dem till butiken istället, så ser vi till att de lämnas till återvinning.

Vi på Synsam vill ta ett större ansvar för vår gemensamma framtid.

Synsam

Lämna in till butik

I alla våra butiker finns en insamlingsbox där du kan lämna in dina gamla glasögon. Allt är välkommet, även trasiga bågar och solglasögon från andra butiker.

Synsam

Glasögon får nytt liv

Felfria glasögon tvättas, justeras och glaset plockas ur. Därefter säljs bågarna på nytt i Synsam Recycling Outlet-butiker. En del av volymen glasögon skickas till tredje land där de kan användas av en ny bärare med motsvarande synfel som den ursprungliga bäraren. Resterade volymer av förbrukade glasögon skickas till återvinning.

Synsam

Ett cirkulärt abonnemang

I vårt glasögonabonnemang har du varje år möjlighet att byta in ett par av dina glasögon mot ett nytt par. Vi samlar de glasögonen du väljer att byta inFelfria glasögon tvättas, justeras och glaset plockas ur. Därefter säljs bågarna på nytt i Synsam Recycling Outlet-butiker och du som kund bidrar till ett cirkulärt flöde.