Synundersökningen

Som kund hos Synsam kan du lita på att din optiker gör en noggrann undersökning av dina ögon när du skaffar glasögon eller linser. Det gör vi för att dina glasögon eller linser ska passa och fungera så bra som möjligt.

 

Vårt minimikrav är att följa Optikerförbundets kvalitetsnorm. Det betyder att en synundersökning hos oss dels innehåller ett antal frågor om till exempel synmiljö och hur du föredrar att använda dina linser eller glasögon, dels ett antal undersökningsmoment.


Vår undersökning innehåller även individuellt anpassade och tekniskt avancerade mätningar som analyserar hela ditt synbeteende. Modern forskning visar att glasögon som anpassats till synbeteendet ligger till grund för ett komfortabelt glasögonbärande. Eftersom varje öga är unikt och varje synkorrigering individuell fungerar det inte att bara skapa standardiserade slipningar på glasen. Det som passar din granne eller din kollega passar ju antagligen inte dig.
 

Självklart kan tyckas, ändå är det bara Synsam av de större, rikstäckande kedjorna som arbetar på det här sättet. Vi har en väl inarbetad metod, EyeTech, som bygger på speciella mätningar; Eyecode. De går ut på att vi mäter och scannar ditt synfel, testar dina ögonrörelser och kartlägger hur just du rör ditt huvud. Dessutom gör denna unika mätmetod att vi har möjlighet att ta hänsyn till ögats vridpunkt. Resultatet är hela fem gånger mer personligt anpassade glas än om mätningarna skulle ha utförts på traditionellt vis. EyeTech finns i all Synsams butiker.

 

En synundersökning för glasögon kostar 350 kr, en synundersökning för linser kostar 550 kr (895 kr om du är nybörjare).

 

Just nu får du 350 kr i rabatt vid köp av kompletta glasögon när du gör en synundersökning. Erbjudandet gäller i en månad efter genomförd synundersökning. Rabatten gäller ej avtalsglasögon.

 

Så här jobbar vi

  • På Synsam arbetar vi efter Kvalitetsnormens undersökningsrutiner
  • Vi undersöker inte bara din syn, utan även ditt unika synbeteende.
  • I vårt högteknologiska verktyg EyeTech kan vi anpassa glasen till ditt individuella synbeteende och synfel med större exakthet än tidigare.
  • Vi kan även visa hur glasen kommer att se ut i de bågar du väljer mellan.
  • Som kund hos Synsam påminner vi dig om att undersöka din syn regelbundet – för dina ögons skull.