Synsam lanserar det norska varumärket OSCAR EIDE med Kristofer Hivju som ambassadör!


2018-10-29 10:00 - Pressmeddelanden

Idag presenterar Synsam Group en exklusiv lansering av det norska varumärket OSCAR EIDE. Lanseringen är ett led i en ständig utveckling av bolaget och dess erbjudande och innebär att Synsam Group har exklusivitet på den nordiska marknaden.

Det är fantastiskt roligt att vi nu kan erbjuda OSCAR EIDE till våra kunder. Det är ett perfekt komplement till vårt sortiment och en väldigt viktig pusselbit i vår strävan att kontinuerligt utveckla vårt erbjudande mot kund, säger Håkan Lundstedt, VD och koncernchef på Synsam Group.

OSCAR EIDE härstammar ifrån den tusenåriga norska hantverkstraditionen där bågarna tillverkas för hand och varje båge genomgår 193 manuella steg innan den är färdig. Allt för att uppnå högsta kvalitet. Kollektion består av 9 modeller och 18 unika bågar i lättviktsmaterialet titan för att maximera komforten för användaren. Det nya varumärket lanseras tillsammans med OSCAR EIDE's egna ambassadör, den världskända norska skådespelaren Kristofer Hivju, känd från bland annat Game of Thrones och karaktären Gunvald i Beck.

Vi är väldigt stolta att kunna presentera OSCAR EIDE och bågar som kombinerar kärleken för det genuina hantverket tillsammans med fokus på kvalitet i varje liten detalj. Att dessutom lansera OSCAR EIDE tillsammans med varumärkets egna ambassadör Kristofer Hivju, som delar just de egenskaperna i sitt arbete, känns väldigt inspirerande, säger Martin Daniels, Chief Innovation Officer på Synsam Group

Trenden på glasögonmarknaden har under en längre tid bestått av material i plast och acetat och en design som tydligt framhävt bågarna hos bäraren. Den trend vi ser växer starkt är att tillverka glasögon i metall med ett mer subtilt formspråk. OSCAR EIDE fångar just dessa trender och erbjuder bågar i lättviktsmaterialet titan och har en betydligt mer subtilare look i form och design, där alla steg i tillverkningen sker för hand.

Kollektionen finns redan i Synsam Groups närmare 500 butiker samt online

För mer information, vänligen kontakta:

  • Håkan Lundstedt, VD och koncernchef på Synsam Group, +46 (0) 73 733 10 41
  • Martin Daniels, Chief Innovation Officier på Synsam Group, +46 (0) 72 520 06 70