Håkan Lundstedt, VD och koncernchef Synsam Group, vald till Årets ledare på Retail Award 2018


2018-05-23 07:02 - Pressmeddelanden

– Det känns fantastiskt roligt att få ta emot den här utmärkelsen, men jag hade aldrig stått här utan mina medarbetare. Vi jobbar hårt för att tillsammans vara ett starkt kunddrivet livsstilsföretag som främst ser till kundens unika behov i olika situationer i livet. Allt utifrån vårt motto 5 procent strategi och 95 procent genomförande, säger Håkan Lundstedt,

Håkan vann med motiveringen:

Synsams vd och koncernchef Håkan Lundstedt har lång erfarenhet som ledare inom retailbranschen, senast med transformationen av Mekonomen och förändringen av en hel bransch. Sedan han tillträdde under 2015, har han implementerat en ny kundfokuserad strategi och positionerat Synsam som den mest innovativa aktören inom Europa inom Eye Fashion.

Håkan vågar utmana konventionerna och har satt ihop en ledningsgrupp som idag består av mer än 50 % kvinnor, vilket är en fördubbling på två år. När resten av retailbranschen brottas med svikande butiksbesök har företaget en åttaprocentig ökning av fysiska besök till butik.

Håkan Lundstedt, beskrivs av kollegorna som orädd och driven. Han har en tydlig vision, är förbättringsorienterad och ställer höga krav på sig själv och andra. Men är samtidigt väldigt uppskattad bland kollegorna, vilket medarbetarundersökningarna visar.