Synsam Group släpper ny kollektion i exklusivt designsamarbete med Bernadotte & Kylberg


2018-03-19 11:58 - Pressmeddelanden

Idag släpper Synsam Group en ny glasögonkollektion, formgiven i samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg. Kollektionen består av 9 glasögon och solglasögon i innovativa material och funktioner.

- Vi kan inte tänka oss en bättre partner för att skapa vår första unika kollektion i linje med vår innovationssatsning, säger Håkan Lundstedt, VD och koncernchef på Synsam Group.

Med utgångspunkten från människan – hur vi lever och hur vi använder glasögon – har designduon arbetat med nya, hållbara material i en blandad kombination för att ta fram en kollektion som samspelar med funktion och form. Kollektionen utmärker sig med smarta former och funktioner, som en innovativ avtagbar sollinslösning som på ett enkelt sätt ska förenkla vardagen för användaren. Även materialen utmärker sig med en kombination av lättare och mer stabila material, där hållfast titan återkommer i flera av modellerna. Texturerna och färgerna är inspirerade av den skandinaviska naturen - som fjällen, haven, skogen och det unika ljuset.

- Med Synsams gedigna kunskap inom hantverket och vår gemensamma passion för design som förändrar, har vi tillsammans utmanat de klassiska glasögonmodellerna. Vi är stolta över att kunna presentera en kollektion där design och funktion samspelar fullt ut, säger Oscar Kylberg, vd på Bernadotte & Kylberg.

Kollektionen, med säljstart den 19 mars, kommer att finnas i Synsam Groups närmre 500 butiker och online.