Efva Attling i höstkollektion inspirerad av modeikonen Iris Apfel – exklusivt för Synsam


2015-10-08 08:00 - Pressmeddelanden

Idag presenterar Efva Attling höstens glasögonkollektion. En av bågarna är inspirerad av Iris Apfel, 93-årig modeikon och stilförebild. Bågen ”Hommage a Iris” är vågat rund och görs i två färger - ikoniskt svart och en mjukare brunmönstrad. Iris Apfel själv bär bågen i höstens kampanj. Bågarna säljs i alla Synsams butiker.

Iris Apfel har som inredningsdesigner arbetat med olika design- och renoveringsprojekt i Vita Huset åt nio amerikanska presidenter, från Truman till Clinton. Hon kännetecknas av att alltid bära stora svarta bågar från 60-talet och tidigare. Vid 93 års ålder är hon på toppen av sin karriär. För Efva Attling är Iris Apfel en stor inspirationskälla och kvinnan bakom bågen Hommage a Iris”.

– Iris Apfel är en stor inspirationskälla till att våga, alltid iförd sina ikoniska stora bågar. När jag träffade henne i New York och berättade att jag ritat en båge som jag döpt till Iris frågade jag också om jag fick plåta henne för höstens kampanj. Bilderna är tagna i hennes sommarhus i Palm Beach, säger Efva Attling.

Synsam har som enda optikkedja sålt Efva Attlings bågar sedan den första lanseringen hösten 2002. Höstens kollektion är den 27:e i ordningen och består av fem bågar.

– Efva har alltid skapat sin egen trend. Inspirationen från Iris Apfel är kaxig och tidlös. Jag tror att vi kommer att få se Iris bäras av så väl ung som äldre, men med den gemensamma nämnaren att våga lite extra, säger Jessica Holst, produktchef på Synsam.

För mer information kontakta:
Linda Härlin, informationsansvarig, tel:076-641 99 53 eller på linda.harlin@synsam.com