Glasögon för vår moderna livsstil


De flesta av oss tillbringar mycket tid framför digitala skärmar, både i jobbet och privat, och det innebär en belastning för ögonen. Essilor har utvecklat en ny generation glasögon med ett antal unika innovationer anpassade för vår digitala livsstil, som ska skydda ögonen.

Vi tillbringar allt mer tid framför olika typer av skärmar, exempelvis datorer, mobiltelefoner och surfplattor. I en undersökning genomförd av den amerikanska branschorganisationen The Vision Council visade det sig att över 60 procent av deltagarna tittade på skärmar minst fem timmar per dag. Det gör att många upplever ögontrötthet, framförallt på grund av att ögat ansträngs av att fokusera på nära håll under så lång tid. Det här har Essilor tagit fasta på när de tagit fram Eyezen; en ny generation enkelslipade glasögon.

– De flesta av oss ägnar mycket tid åt digitala enheter idag. Därför är Eyezen optimerade för den digitala vardagen och hjälper dig att fokusera på nära håll, berättar Håkan Broman som är nordisk produktchef för kliniska produkter på Synsam.  

Avlastar ögat

En viktig innovation i Eyezen sitter i glasets nedre del. Där ger slipningen en liten förstoring jämfört med resten av glaset, vilket hjälper ögat att fokusera på nära håll. Resultatet blir att ögats muskler inte behöver anstränga sig lika mycket och därför blir du inte lika lätt trött i ögonen. 

– Det här hjälper mot trötta och rinnande ögon, huvudvärk och annat som är kopplat till överansträngning av ögat vid närarbete, säger Håkan Broman. 

Samma funktion finns för dig som behöver progressiva glasögon. Om du har en arbetssituation där du ofta växlar mellan olika skärmar och andra arbetsuppgifter på skrivbordet ska du kika närmare på Varilux Digitime, som avlastar ögonen vid arbete inom en armlängds avstånd. 

Skydd mot det blå ljuset

Det är inte bara liten och pixlig text på upplysta skärmar som är ansträngande för våra ögon när vi använder våra digitala enheter. Undersökningar visar att delar av det blå ljuset som skärmar alstrar, närmare bestämt det blå-violetta ljuset, kan vara skadligt för den gula fläcken i ögat. Det är den punkt på näthinnan där vi har flest synceller och ser som skarpast. Essilors Eye Protect System hjälper till att skydda ögat mot det blåvioletta ljuset, utan att förändra synupplevelsen för bäraren. 

– Många tillverkare har ytbehandlingar som reflekterar blått ljus, men på Eyezen-glaset är egenskapen inbäddad i själva glaset. Samtidigt påverkar det inte färgseendet, säger Håkan Broman. 

Eye Protect System i kombination med en ytbehandling skyddar även mot solens skadliga UV-strålar. 90 procent av UV-strålningen tar sig igenom moln så även om det inte är soligt ute påverkas vi av UV-strålar. 

– UV-strålningen absorberas i ögats lins och kan påskynda grå starr, vilket är grumligheter i ögats lins. Många tror att ju mörkare glas, desto mer UV-strålning filtreras bort, men även ett glas som är helt genomskinligt kan filtrera bort 100 procent av strålningen om det är rätt glas, säger Håkan Broman. 

 

Eye Protect System™

 

 

 

Eyezen™

 

 

 

Varilux® Digitime ™

Eye Protect System™är integrerat i glaset och skyddar mot det potentiellt skadliga blåvioletta ljuset hos bland annat skärmar och LED-lampor, samt mot solens skadliga UV-strålar. 

Med Eyezen™ får dina ögon avlastning och skydd även under långa sessioner framför datorn eller mobilen. 

Varilux® Digitime ™för ålderssynthet passar väl med progressiva glasögon. På jobbet såväl som hemma underlättar det vid arbete på nära håll, och ger en mer bekväm synupplevelse inom en armlängds avstånd.

BOKA SYNUNDERSÖKNING HÄR


 

Välj närmsta butik