Ögonundersökningar på Synsam


Ögonundersökningar på Synsam

Har det blivit dags att kolla synen? Synsams optiker är kvalificerade att göra olika typer av synundersökningar - allt ifrån linsundersökning, omfattande ögonundersökning för att upptäcka ögonsjukdomar till enklare syntest för körkort. Här listar vi våra olika typer av synundersökningar:

 

Synundersökning för glasögon

Det här är vår vanligaste synundersökning och det är främst en undersökning för dig som behöver glasögon eller som vill kontrollera din syn. Är du också nyfiken på linser får du självklart även information kring det, och kan även testa kontaktlinser. Denna synundersökning tar 30 minuter.

Pris: 449 kr

 

Kontaktlinsundersökning

Synundersökning för dig som har linser och vill kontrollera din syn och dina ögon. Vi gör en noggrann undersökning av dina ögon och kontaktlinser. Vill du även göra en synundersökning för glasögon ingår givetvis detta också.  Tidsåtgång: 30 minuter.

Pris: 549 kr

 

Synintyg för körkort

Blankett för intyg om synprövning för körkortsbehörigheterna AM, A1, A2, A, B, BE och traktorkort (grupp I).

När du behöver ett synintyg för körkortstillstånd görs ett syntest där vi mäter synskärpa och synfält. Syntestet kostar 149 kronor och tar cirka tio minuter. Intyget kan skickas elektroniskt till Transportstyrelsen. Vill du hellre ha en utskrift på papper fixar vi det direkt.

Obs! Glöm inte att ta med din giltiga legitimation - ID-kort eller pass. Denna undersökning kan du inte boka online, utan ring till din närmaste optiker och boka en tid.

Läs mer om synundersökning för körkort här.

Pris: 149 kr

 

Nybörjarpaket kontaktlinser

För dig som inte haft kontaktlinser tidigare. Vi gör en utförlig synundersökning, tillpassning av lämpliga kontaktlinser utifrån just dina behov och vi tränar på hur du ska hantera linserna tillsammans. När man är nybörjare är det viktigt att man får en ordentligt genomgång hur man sätter i och tar ur linser. Det ingår även fria återbesök efter behov, tex om du upplever problem med dina nya linser.

I paketet ingår samtliga undersökningar (även synundersökning för glasögon) och nya kontaktlinser för en månad (gäller endags-, månads- eller 14-dagarslinser.) Den här undersökningen tar 60 minuter.

Vid tillpassning av speciallinser såsom tex stabila linser, nattlinser finns en separat prislista. Kontakta din butik för närmare information.

Pris: 899 kr

 

Ögonundersökning för att upptäcka ögonsjukdomar

Synsams ögonhälsoundersökning är en mer omfattande ögonundersökning för dig som upplever ögonproblem, är orolig för ögonsjukdomar eller bara vill få koll på din ögonhälsa. Vi rekommenderar ögonhälsoundersökning för alla över 50 år. Här kan optikern med hjälp av den senaste tekniken, upptäcka tex grön och grå starr, och man gör även en ögonbottenfotografering. Här kan du läsa mer om vad som ingår i våra ögonhälsoundersökningar. 

Undersökningen görs på våra ögonhälsocenter - här hittar du listan över våra ögonhälsocenter i Sverige, och den tar 60 minuter.

Pris: 899 kr

 

Vad händer under en synundersökning?

En synundersökning startar alltid med att vi analyserar vilka behov du som kund har och vad vi som optiker kan hjälpa dig med. Vi ställer sedan ett antal frågor kring dina tidigare erfarenheter av glasögon och linser samt om både din allmänna hälsa och din ögonhälsa.

Därefter utförs en omfattande synundersökning som givetvis anpassas efter just dina unika behov. Undersökningen mynnar ut i olika alternativ för att korrigera ditt synfel. Vi diskuterar de olika lösningarna och enas om de alternativ du tycker är bäst.

Skulle något dyka upp under undersökningen som t.ex. en ögonläkare behöver titta på, så remitteras du givetvis till den med bäst kompetens för ärendet. Vi samarbetar alltid med de bästa ögonläkarna.

Hos oss på Synsam genomförs alla synundersökningar som minimum enligt den standard som optikbranschens kvalitetsnorm anger.