Boka synundersökning


Dags att kolla synen? Här kan du boka tid för synundersökning online hos någon av våra optiker. För dina ögons skull bör du regelbundet kontrollera din syn och att dina styrkor är rätt. På Synsam kan du lita på att optikern gör en noggrann ögonundersökning när du behöver glasögon eller linser. Här kan du också boka enklare syntest för körkort.

Kostnadsfri synundersökning

Synundersökningen är kostnadsfri om du tecknar Synsam Lifestyle, som är en abonnemangstjänst för glasögon. Mer information om Synsam Lifestyle för glasögon hittar du här. Läs mer om vår prenumeration av linser här.

  • REA - Upp till 70% på kompletta glasögon

    Gäller utvalda bågar under en begränsad period så långt lagret räcker.
    Kan ej kombineras med andra rabatter.

Välj butik och typ av undersökning

Välj närmsta butik

Hos Synsam kan du göra olika typer av ögonundersökningar:

Synundersökning för dig som behöver glasögon - vår vanligaste undersökning.

Linsundersökning, för dig som redan har linser och behöver kontrollera ögonen och dina styrkor.

Syntest för körkort, för dig som planerar att ta B-körkort. Detta syntest tar 15 minuter och du bokar det direkt via telefon – ring din närmaste Synsambutik. 

Gratis synundersökning för barn mellan 8-12 år - ingår i kampanjen Alla ska Se, där barn erbjuds kostnadsfria glasögon anpassade för idrott, lek och aktivitet.

• Nytillpassning av linser för dig som vill skaffa linser, och som aldrig haft det tidigare. Detta är en lite mer omfattande linsundersökning, allt för att hitta rätt linser för dig och dina ögon.

Här har vi samlat mer information om alla våra synundersökningar.